17/3/09

REFLEXIONEM...


  • Per què asociem el blanc en algo bo i pur, i en canvi el negre com alguna cosa roina, bruta o tenebrosa?

Aquestes asociacions irracionals, i que no ens donem compte de que les fem, són un dels primers símptomes de l'existència de racisme, ja que aquest fet és molt fàcil extrapolar-lo a la realitat de les persones de diferent color de pell.

Aquest article, el qual vaig llegir gràcies a les suscripcions RSS del País, tracta precisament d'açò però en el camp de les votacions en el Congrés de San José (Costa Rica) on s'utilitzen boletes blanques per a efectuar un vot a favor, i les negres per a denegar la proposta. El que es planteja a l'article és si això és o no és un signe de racisme, o que pot incitar-hi inconscientment, i de fer un canvi en el sistema de votacions, fent-les electròniques o utilitzant altres colors.




Personalment pense que seria una bona mesura el canviar els colors per uns que no tinguen cap connotació, ja que encara que per a molta gent no us puga semblar que és un signe racista, penseuen altres situacions en les que ho apliquem i la repercusió que això pot tindre en els xiquets...

Com a futures mestres doncs, hem de ser conscients de les connotacions que li donem a les coses del dia a dia i les repercusions per als nostres alumnes. Una bona mestra és aquella que és concient i fa conscient de les injusticies i a més a més té propostes per tal de combatir-les.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada